Lees de succesverhalen

Artboard12 2x min 59b83fb3 160b 4fa8 83d2 8291c2a3bbc5 1024x1024@2x Artboard12 2x min 59b83fb3 160b 4fa8 83d2 8291c2a3bbc5 1024x1024@2x

Hoe Oma's Soep met merchandise meer aandacht kreeg voor eenzame ouderen

Merchandise is een waardevolle toevoeging voor een bedrijf. Niet alleen vergroot het de merkbekendheid, het levert ook nog eens extra inkomsten op. merchandise is dus een win-win situatie voor bedrijven. In deze customer case study lees je hoe merchandise bedrijf Oma's Soep heeft geholpen om meer op te vallen en verbinding te maken met klanten, medewerkers en investeerders. Oma's Soep was opzoek naar merchandise dat aansloot bij het merk en de doelgroep. Lees in deze Case Study hoe Oma's Soep samen met Custom95 een collectie tot stand heeft gebracht die vrijwilligers, fans, klanten, medewerkers en investeerders met trots dragen. 

 

Key Resultaten

  • Een merchandise collectie waarmee Oma's Soep meer opvalt en verbinding maakt met vrijwilligers, fans, medewerkers en investeerders
  • Een extra verdienmodel voor Oma's Soep door merchandise verkoop in de webshop 
  • Meer naamsbekendheid voor Oma's Soep dankzij de merchandise collectie.

De Klant: Oma's Soep 

Oma’s Soep is een sociale onderneming die strijdt tegen eenzaamheid onder ouderen. Dit doet Oma’s Soep door de lekkerste, gezonde, verse soepen en maaltijden naar authentiek recept van oma te verkopen. De opbrengsten van de verkoop worden door Stichting Oma’s Soep gebruikt om zo veel mogelijk activiteiten voor eenzame ouderen te organiseren. Door de succesvolle verkoop van de soepen en maaltijden, organiseert Oma’s Soep inmiddels in 10 steden door Nederland activiteiten voor ouderen, en daardoor is Oma’s Soep hard op weg om het nationale boegbeeld te worden dat tegen eenzaamheid strijdt! Daarnaast gaat Oma’s Soep ook voedselverspilling tegen door zo veel mogelijk gebruik te maken van ongebruikte groentes.

De Uitdaging van Oma's Soep

Oma's Soep wilde merchandise inzetten om meer op te vallen en verbinding te maken met hun studentenvrijwilligers in de verschillende steden,  klanten, medewerkers en investeerders. Echter wisten zij niet goed hoe zij dit moest aanpakken of welke merchandise precies bij hen zou passen.

Hoe hielp Custom95 Oma's Soep?

Door middel van een vrijblijvende merchandise strategie sessie met Custom95 is er gebrainstormd over verschillende merchandise concepten die aansluiten bij wat Oma's Soep doet. Vervolgens zijn deze concepten uitgewerkt in digitale samples en is er een merchandise collectie bedacht die past bij het merk en de doelgroep. De merchandise is vervolgens geproduceerd en verkocht via de webshop die ook door Custom95 is ontwikkeld. Door middel van een fotoshoot zijn er professionele foto's gemaakt van de merchandise die gebruikt kunnen worden voor de webshop of marketing doeleinden.

De resultaten waar we trots op zijn

Uiteindelijk was het resultaat een zeer tevreden klant en een merchandise collectie waarmee Oma's Soep met haar fans, vrijwilligers en investeerders kan verbinden. Ook zorgde de verkoop van de merchandise ervoor dat Oma's Soep een extra verdienmodel heeft en dat zij meer naamsbekendheid heeft gekregen.

De Conclusie

Het is dus duidelijk dat merchandise een waardevolle toevoeging is voor een bedrijf. Niet alleen vergroot het de merkbekendheid, het levert ook nog eens extra inkomsten op. merchandise is dus een win-win situatie voor alle partijen. Wacht dus niet langer en bestel merchandise voor je bedrijf bij Custom95. Wij helpen je graag met het bedenken, ontwerpen en produceren van merchandise die aansluit bij jouw merk en doelgroep.

"Met custom95 hebben wij een merchandise partner in huis gehaald die meedenkt met de merchandise en ons helpt om er echt wat moois van te maken. Dankzij hun professionaliteit, communicatieve vaardigheden en flexibiliteit hebben zij ervoor gezorgd dat wij merchandise in huis hebben die aansluit op ons merk en bij onze doelgroep past. Wij zijn dan ook zeer tevreden met de samenwerking met custom95."

-Martijn, mede-oprichter Oma's Soep.

 

Benieuwd naar wat merchandise met jouw bedrijf kan doen?

Boek een gratis merchandise Strategie Sessie met Dex!

Strategie, Design, Productie, Webshop
Schermafbeelding 2022 01 05 om 12.18.49 Schermafbeelding 2022 01 05 om 12.18.49

Hoe Flink met merchandise giveaways meer online awareness krijgt

Strategie, Design, Productie
Dsc 0127 min Dsc 0127 min

Hoe Check de medewerkers verraste met een merchandise pakket voor de kerst

DESIGN, PRODUCTIE